5. september, flagdagen for Danmarks udsendte

I tjeneste for UN”Foredrag i Toldstrups Hus, Damgade 26 i Assens, kl. 19. Entréen, som inklusiv kaffe, té og småkager er 50 kroner, går til selskabets fortsatte udbygning af Toldstrups Hus. Alle er velkomne.

Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen, der første gang blev afholdt i 2009, er stiftet med det formål at hædre danske borgere, der efter Regeringens, Folketingets eller en ministers beslutning er eller har været udsendt på en mission uden for landets grænser.
Det officielle Danmark markerer flagdagen for Danmarks udsendte med en kransenedlæggelse ved monumentet på Kastellet, en mindegudstjeneste for Danmarks faldne i Holmens Kirke og en parade for årets udsendte på Christiansborg Slotsplads. Og i stort set alle landets kommuner afholdes der arrangementer, hvor der i dagens anledning udtrykkes anerkendelse for den indsats, som udsendte fra Danmark yder eller har ydet under deres virke i Verdens konfliktområder.
I Assens kommune varetages markeringen af dagen ved et samarbejde mellem kommunen og Assens Marineforening. Dagen indledes på behørig højtidelig vis klokken 8 med formering af faner, flaghejsning og tale på Kogehusmolen på Assens Havn. Efterfølgende samles de fremmødte til morgenkaffe i Marineforeningens hyggelige Marinestue på Søndre Ringvej.

Samme dags aften klokken 19 byder Toldstrupselskabet på et foredrags-arrangement i Toldstrups Hus, Damgade 26. Foredraget, der har titlen ”I tjeneste for UN”, handler om den aldrig løste konflikt mellem Indien og Pakistan. En konflikt, der med de seneste begivenheder endnu engang er blusset op. Entréen, som inklusiv kaffe, té og småkager er 50 kroner, går til selskabets fortsatte udbygning af Toldstrups Hus. find