Biblioteket

Biblioteket i Toldstrups Hus indeholder et righoldigt og spændende materiale om besættelsen, om både første og anden verdenskrig og naturligvis om Toldstup selv.  Biblioteket kan benyttes på stedet.

Biblioteket er under løbende opbygning og består af nye og ældre bøger. Alle bøger er givet til Toldstrups Hus, og man er meget velkommen til at aflevere til biblioteket.
Blandt fagbøgerne findes en del bøger, som det ikke er muligt at skaffe gennem folkebibliotekerne, det er f.eks. bøger, som er udkommet i forbindelse med verdenskrigene, og som man har hæget om og nu har skænket til biblioteket.

NYT  i BIBLIOTEKET

Preben Find: Søren Hansen i Roskilde kontaktede mig for halvanden måned siden og meddelte mig, at han havde besluttet at skænke os den del af hans bogsamling, der relaterer til 2. Verdenskrig og besættelsen af Danmark. Da han havde meddelt, at det drejede sig om mange bøger, købte jeg syv flyttekasser, som vores kasserer Tom og jeg medbragte, da vi i en lejet, lukket varevogn torsdag i forrige uge efter forudgående aftale kørte til Roskilde for at hente bøgerne. Da jeg dagen efter havde tømt tre af flyttekasserne, lå der 319 bøger på bordene i vores mødelokale. Med endnu fire ikke tømte flyttekasser rummer donationen mindst 600 bøger. Samtlige 319 bøger og alle fra de endnu ikke tømte kasser, som jeg har nået at se, er relevante for vores bibliotekssamling og de udgør derfor et uvurderligt bidrag til vores i forvejen værdifulde samling i husets bibliotek.

Se omtalen – Bogjubel i Toldstrups Hus – fra 15. juni 2021

Inspiration

Erindringer – en bogliste fra det righoldige bibliotek – til inspiration

KZ-lejre – en bogliste fra Toldstrups Hus –

Verdenskrigene. Stort udvalg af faglitteratur – her er ca. udvalgte 140 titler – .

Udenlandske bøger

Toldstrupselskabet